Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή του Δ.Σ. για το ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου προς τον Δήμαρχο Χανίων, τοπικούς βουλευτές και Γ.Γ.Α.

Α.Π.: 9/17-12-2016


Θέμα: «Ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου Χανίων»
Πέρασαν ήδη έντεκα, και πλέον, έτη από το 2004 και άλλο ένα ολυμπιακό έργο παραμένει εγκαταλελειμμένο και αφημένο στην τύχη του, παρά τον πακτωλό χρημάτων που δόθηκαν για την αξιοποίηση ενός αθλήματος. Αναφερόμαστε στο ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου. Το εν λόγω έργο θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει διέξοδο για ένα μεγάλο αριθμό νέων της πόλης μας και συγχρόνως άξονα οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Πιο συγκεκριμένα περισσότεροι από 250 νέοι και νέες ασχολούνται με την ποδηλασία στα Χανιά, στελεχώνοντας όλες τις εθνικές ομάδες της χώρας μας.
Στην πόλη μας δραστηριοποιούνται τρία σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα, ενώ θα ήταν σημαντικό να αναφέρουμε ότι και το γειτονικό Ρέθυμνο δραστηριοποιείται με ένα επιπλέον σωματείο. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας ασχολείται με την ποδηλασία, λόγω των πολλαπλών οφελών που προσφέρει γενικά ο αθλητισμός και ειδικά η ποδηλασία, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία.
Κατανοείτε, λοιπόν, για ποιο λόγο είναι πολύ σημαντική η αποπεράτωση αυτού του έργου μιας και πεποίθησή μας είναι ότι, θα συνεισφέρει στην αθλητική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής.
Ωστόσο λόγω της εγκατάλειψης του έργου, σημαντικά κομμάτια για την αποπεράτωση του έργου εκκρεμούν. Τόσο για την αποπεράτωση όσο και για τη λειτουργία του, έχουμε βασικές προτάσεις από τα μέλη μας, για λειτουργικές παρεμβάσεις που θα αξιοποιήσουν και επιμέρους τμήματα της εγκατάστασης, όπως:
  • Η σύνδεση της εγκατάστασης με υπάρχουσες ξενοδοχειακές δομές, με σκοπό τη διεθνή αξιοποίηση του έργου και του αθλητικού τουρισμού του τόπου, εξαιτίας των ευνοϊκών κλιματικών χαρακτηριστικών που έχουν τα Χανιά και γενικότερα η Κρήτη. 
  • Η αξιοποίηση των δομών στάθμευσης. 
  • Η διάθεση του χώρου στους πολυάριθμούς ελεύθερα αθλούμενους, λάτρεις του ποδηλάτου. 
  • Η αξιοποίηση χώρων γυμναστηρίου. 
  • Η αξιοποίηση εξωτερικών χώρων για παράλληλη χρήση τους από τρίτα αθλήματα (π.χ. αναρρίχηση). 
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για θέματα νεολαίας και άθλησης και την ευαισθησία που σας διακρίνει για την προώθηση δράσεων που αποσκοπούν στην καλλιέργεια ενός ενεργητικού τρόπου ζωής, παρακαλούμε να ασχοληθείτε με το θέμα και να δρομολογήσετε άμεσα λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου